Reach for Change

Reach for Change e международна фондация, създадена през 2010 г. в Швеция от инвестиционната компания Kinnevik Group и шведския социален предприемач Сара Дамбер.  Мисия й е да открие изключителни социални предприемачи и да им помогне да развият иновации, които да подобряват живота на децата и младежите в голям мащаб. През 2018 фондацияра подкрепя над 100 социални предприемачи в своите Инкубатори в 17 държави от Европа, Азия и Африка.

В България Reach for Change оперира от 2014 г., когато започва да организира в партньорство с Нова Броудкастинг Груп ежегодния конкурс за социални предприемачи ПРОМЯНАТА. ПРОМЯНАТА помага на децата в България не чрез еднократни акции, а чрез систематична подкрепа за социални проекти. Селектираните в конкурса социални предприемачи стават част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА за период от поне една година, в която получават подкрепа под формата на първоначално финансиране, бизнес обучения, менторство, медийна подкрепа и достъп до мрежа от социални предприемачи в България и чужбина. За петте години от началото на инициативата подкрепените в Инкубатора социални предприемачи са помогнали на над 36 000 деца и младежи от над 120 населени места в България.

Reach for Change България партнира на ING BANK, клон България, в инициативата Social Innovation Fund. Фондът подкрепя социални предприемачи чрез финансови грантове и менторска подкрепа.

Фондацията организира ежегодно и Академия за социални предприемачи от 2016 година насам. Академията е интензивна обучителна програма, която предлага практически знания, инструменти и контакти за хора, които искат да стартират свой собствен социален бизнес.

Повече за дейностите нa Reach for Change в България можете да научите на:
www.bulgaria.reachforchange.org