Работилница за управление на социален ефект

През втория ден от програмата на двудневната конференция „Партньорство за промяна“, 27 ноември,  от 14:30 до 17:30,  Reach for Change организира тематична “Работилница за управление на социален ефект” от работата на социални иноватори.

Работилницата е безплатна, но местата са ограничени, а участниците ще преминат през предварителна селекция. Крайният срок за кандидатстване беше 21 ноември.

Работният език на работилницата е английски език, без превод.

Управлението на социален ефект е важно, защото ще ви позволи да:

  •  планирате дейностите си спрямо своите конкретни цели, да правите анализ на база на постигнатите резултати и като цяло да подобрявате работата си;
  • имате данни, с които да доказвате ефекта си и да бъдете по-убедителни при привличането на подкрепа: финансиране, дарители, набиране на служители, доброволци, про-боно партньори.

Какво ще получите от работилницата:

  •  достъп до методологията за управление на социален ефект на Reach for Change – глобална фондация, която подкрепя над 100 социални предприемачи в своите Инкубатори в Европа, Азия и Африка, международно признат експерт по темата за управление на социалния ефект.
  • ще разберете как можете да прилагате процедури за управление на социален ефект, дори и ако имате малък екип или нямате човек на щат.
  •  конкретни инструменти за управление на социалния ефект, които веднага да приложите в своите организации.

 Тази работилница е за Вас, ако:

  • сте стартиращ социален предприемач или неправителствена организация и искате да измервате и управлявате ефекта от своята работа, но не знаете откъде да започнете;
  • сте утвърдена организация, която има информация за дейностите си, но няма систематична информация за ефекта си.

 

 Работилницата ще бъде ръководена от Ида Йохансон – експерт по управление на социален ефект в Reach for Change. Тя ръководи обученията и индивидуалните консултации по темата управление и измерване на социален ефект за над 60 социални предприемачи, подкрепяни в Инкубаторите на Reach for Change в Северна Европа, Централна Европа и Казахстан. В допълнение, тя работи с програмните мениджъри на фондацията и се грижи за събирането и обработката на информацията за социалния ефект, който постигат социалните предприемачи на глобално ниво.